Lakásbiztosítás

A lakáshitel folyósításának feltétele a lakásbiztosítás, ezért gondoskodjon új lakása vagy családi háza biztosításáról már a lakáshitel igénylésekor.

Életbiztosítás­a révén pedig a lakáshitel­e visszafizetését akkor is garantálni tudja, ha baleset vagy betegség miatt ön képtelen lenne erre.

Ha Ön nem kötött még lakásbiztosítást, akkor valószínűleg azt sem tudja, hogy a lakásbiztosítás a biztosított tárgy értékéhez képest elenyésző összegbe kerül, miközben számtalan káresemény ellen nyújt védelmet. És valószínűleg arról sem hallott még, hogy a lakásbiztosítás a nevével ellentétben kiterjed az ingatlanban található vagyontárgyakra is (könyvek, hangszerek, elektromos berendezések stb.). Vajon az Ön hibája, hogy egy ilyen jó ár-érték aránnyal rendelkező pénzügyi-biztosítási termékről még sosem hallott, vagy ha igen, a részleteket nem ismeri? Aligha. A lakásbiztosítások az elhanyagolt biztosítások közé tartoznak, talán éppen azért, mert a biztosító társaságoknak nem ezek jelentik a nagy üzletet: havi két-háromezer forintért biztosítani házakat, lakásokat, amelyekben olyan károk is keletkezhetnek, amelyeknek kijavítása milliókba kerül? De ne feledje, ami a biztosítóknak rossz, az Önnek jó. Sajnos a pénzügyi szektor ezen szeletére ez a megállapítás mindennél jobban igaz.

A lakásbiztosítás azonban hiába rendelkezik általában ilyen jó tulajdonságokkal, ha Önnek nincs ideje megtalálni azt a konstrukciót, amely a legolcsóbban nyújtja a legtöbbet. Az összes biztosító ajánlatát összevetni hetekbe, hónapokba tellene, mi azonban segítünk Önnek néhány perc alatt online kalkulációt készíteni. Itt megtalálhatja az előzetesen bevitt adatok (elhelyezkedés, alapterület, az ingatlan és a benne levő különböző ingóságok értéke stb.) alapján az összes biztosító Önre - pontosabban ingatlanára - szabott ajánlatát. Ha valamelyiket végül megfelelőnek találja, akkor azt azonnal meg is kötheti!

A lakáshitel mellé a biztosítás minden típusú ingatlanra megköthető: lakásra, házra és sorházi lakásra. Az ingatlan anyaga bármi lehet: vályog, panel vagy tégla, vagy ezeknek keveréke, és természetesen a könnyűszerkezetű házakra is köthető biztosítás. Bebiztosíthatja saját tulajdonú ingatlanát, vagy azt a helyet, ahol albérletben él, hogy egy jólelkű főbérlő ne Önnel fizettesse meg a ki tudja, ki által okozott károkat. A biztosítók akár 160 éves épületére is kötnek szerződést.

A lakásbiztosítások ugyanazokat a kockázatokat tartalmazzák: tűz, elemi károk, vezetékes vízkár, üvegkár, betöréses lopás, felelősségbiztosítás. Azonban a lista tovább bővíthető, az ingatlan kinézetétől, a lakóhelytől, és az életstílustól függően a szerződésbe belevehető például a háztáji állatok pusztulása, a kerti gépek kára, a saját kutya által másoknak okozott kár vagy a 24 órás szervizszolgáltatás. Az online kalkulátorban minden további kiegészítésről részletes leírást olvashat!

Végül egy fontos megjegyzés: a kalkuláció végeredményének, vagyis a biztosítók ajánlatainak megtekintése után ne feledje el összehasonlítani az Önnek tetsző biztosításokat, mert a biztosításban benne foglalt kockázatok, kártérítési igényre jogosító események biztosítónként eltérhetnek! Bár valóban apróságokról van szó, ha éppen egy ilyen apróság miatt nem fizeti ki a biztosító a kárát, már késő lesz!
Hírek, érdekességek
A Pénzügyi Békéltető Testület határozataiból kiderül, hogy sikerült egyeztetniük és elérniük, hogy az autóhitelesek tartozása, akiknek a Bank elvitte a kocsiját, kedvező kamatozású vagy kamatmentes legyen.
2014-01-04